Reparația străzii Cuza Vodă, sectorul Botanica

Pe strada Cuza Vodă, tronsonul bd. Dacia – str. Sarmisegetusa, continuă lucrările de reabilitate a părții carosabile. Acțiunile au început în primăvara curentă, prin demontarea și înlocuirea bordurilor deteriorate și ridicarea la cotă a capacelor din fontă a fântânilor de comunicații. Pe suprafața carosabilă au fost decapate suprafețele avariate, așternându-se materiale noi, compactate în straturi, reabilitând astfel învelișul asfaltic. Ulterior, vor fi reparate și trotuarele.
Costul estimat al lucrărilor este de 11,8 milioane lei.

Galerie foto

Au început lucrările de reparație a străzii Ion Neculce, sectorul Buiucani

Strada Ion Neculce va fi reabilitată integral, atât partea carosabilă, cât și trotuarele. Drumarii Regiei „Exdrupo” au demarat acțiunile de decapare a betonului asfaltic degradat de pe trotuare și demontează bordurile uzate pe tronsonul str. Eugen Coca – str. Vissarion Belinski. Urmează și pregătirea stratului de fundație pentru așternerea asfaltului.

După reabilitarea trotuarelor, va începe și reparația părții carosabile: frezarea învelișului asfaltic, ridicarea la cotă a fântânilor de canalizare și asfaltarea.

Suprafața totală supusă lucrărilor este de 7,3 mii m2 de carosabil și 2 mii m2 de trotuare. Valoarea proiectului este de este 7,5 milioane lei.

De menționat că recent a fost reabilitată integral și str. 27 Martie 1918, din același sector, iar în anul trecut a fost reparată str. Vissarion Belinski.

Galerie foto

Pe str. Calea Ieșilor, sectorul Buiucani, au demarat lucrările de reabilitare a carosabilului

Drumarii din cadrul întreprinderii Regia „Exdrupo” au inițiat acțiunile de reparație curentă a străzii Calea Ieșilor. În acest moment se frezează învelișul asfaltic pe segmentele cu un grad înalt de deteriorare a fundației drumului, după care urmează plombarea suprafețelor. În paralel, se va interveni cu reparații la sistemul pluvial, ridicarea la cota drumului a receptoarelor și fântânilor de vizitare. Intervențiile sunt preconizate pe o suprafață totală de circa 18 mii m2 și pe o perioadă de 1,5 luni.

Aceste lucrări pregătesc carosabilul pentru aplicarea tratamentului bituminos de tip Slurry Seal pe întreaga stradă, care vor fi realizate de către o companie specializată, contractată de Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație.

Anterior, acestui proces (reparație curentă) a fost supus și bd. Dacia, pe o suprafață totală de peste 28 mii m2, unde de săptămâna viitoare va începe aplicarea tratamentului bituminos.

Tratamentul urmează a fi aplicat în acest an și pe străzile Mihai Viteazul, Petricani (tronsonul Mihai Viteazul-Calea Orheiului) și Alecu Russo.

Galerie foto

Strada 27 Martie 1918 din sectorul Buiucani a fost reparată

Lucrările de reparație curentă a străzii 27 Martie 1918 din sectorul Buiucani au ajuns la final. Strada a intrat în reparație în luna martie curent, timp în care au fost reparate trotuarele pe ambele părți și canalizarea pluvială, fiind reabilitate și zonele de drum cu fundație defectă. Învelișul asfaltic a fost înlocuit pe toată lungimea străzii.

În paralel, s-a lucrat și la modernizarea iluminatului stradal, fiind montați pilonii și liniile aeriene. Urmează instalarea corpurilor de iluminat noi, eficiente energetic.

Pentru aceste lucrări, din bugetul municipal au fost alocate peste 5,5 milioane lei.

În anul curent urmează să intre în reparație și strada Ion Neculce. Ambele străzi sunt niște artere importante din sectorul Buiucani, iar reabilitarea acestora va contribui la fluidizarea traficului rutier în zonă.

Galerie foto

Reparația curentă a carosabilului și trotuarelor de pe bd. Renașterii Naționale

Pe bd. Renașterii Naționale au demarat lucrările de reparație curentă a carosabilului. Vor fi reabilitați circa 1,6 km de drum, pe următoarele tronsoane: bd. Renașterii Naționale (pod) – str. Kiev (sens giratoriu de la intersecția cu Alecu Russo) și bd. Renașterii Naționale (sens giratoriu) – str. Bogdan Voievod (sens giratoriu de la intersecția cu str. Florilor). Lucrările presupun demontarea bordurilor vechi, montarea bordurilor noi, frezarea asfaltului uzat și aplicarea stratului de uzură, iar pe unele casete, unde drumul este mai deteriorat, se va întări și fundația acestuia. Totodată, urmează a fi reparate în paralel și trotuarele.

Galerie foto

O nouă bandă de circulație în intersecția străzilor Calea Orheiului și Studenților

Lucrări finalizate la banda suplimentară de virare din intersecția străzilor Calea Orheiului și Studenților.
Au fost construite 860 m2 de carosabil și 760 m2 de trotuar pietonal, dar și 2 insule de refugiu pentru pietoni. La fel, a fost modernizată stația de așteptare de pe str. Studenților. În timpul apropiat, urmează aplicarea marcajului rutier.

De asemenea, în intersecția dată, spre direcția Stăuceni, au fost modernizate semafoarele, sistemul de dirijare fiind modificat parțial, pentru a corespunde noii benzi de circulație. În acest context, a fost schimbată rețeaua subterană de cabluri pe tot perimetrul intersecției, au fost înlocuite și semafoarele vechi pe altele noi, de tip LED, fiind transferate de pe piloni electrici pe consolă separată. Totodată, au fost instalate și semafoare LED, cu timer, pentru pietoni.

Lucrările au demarat la începutul lunii februarie curent.

Bandă suplimentară de virare a fost construită pentru a fluidiza traficul rutier în zonă. Aceasta va asigura preluarea fluxului de autoturisme care virează pe dreapta, de pe Calea Orheiului și încadrarea nestingherită a acestora în deplasarea spre direcția străzii Studenților.

Problema ambuteiajelor în această intersecție a devenit stringentă de mai mulți ani. Anterior au fost unele intenții de îmbunătățire a situației, însă soluțiile propuse în complex s-au dovedit a fi costisitoare, neavând nici o finalitate, totul reducându-se doar la elaborarea unor proiecte.

Pentru a diminua, totuși, impactul negativ al ambuteiajelor, s-a considerat oportun de a amenaja treptat benzi suplimentare în intersecția dată.
Astfel, spre sfârșitul anului curent, este preconizată inițierea lucrărilor de construcție benzii suplimentare de virare din str. Socoleni.

  Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie este constituită prin decizia Consiliului Municipal Chişinău şi reprezintă o subdiviziune a CMC.
  ADRESA

  MD-2004, municipiul Chişinău, Str. Serghei Lazo,18

  ANTICAMERA

  TEL: 022-20-46-90
  FAX: 022 -20-46-58
  EMAIL: dirtrans@pmc.md

  facebook

  Șef direcție generală: Vitalie Mihalache

  Tel: 022-20-46-85
  Orele de audienţă: marţi 14:00-17:00.

  Șef adjunct: Ceban Dumitru

  Tel.: 022-20-46-86