×

Ruta nr. 9 din capitală a fost dotată cu autobuze noi

5 autobuze noi de model ISUZU circulă de astăzi, 14 septembrie, pe ruta nr. 9 din capitală, care are traseul „Piața Dimitrie Cantemir – or. Codru”. Anterior pe itinerarul respectiv circulau doar 2 autobuze vechi. În timpul apropiat aici urmează a fi pus în circulație cel de-al șaselea autobuz, la fel nou.

Prezent la evenimentul de lansare a autobuzelor pe rută, Ion Ceban, primarul general al capitalei, a precizat că suplinirea cu unități de transport noi a fost un răspuns la multitudinea de solicitări venite din partea populației, pentru a-i deservi mai calitativ și mai eficient.  

„Lucrăm și la dezvoltarea altor trasee, în special cele din suburbii, unde au fost solicitate prelungiri de rute. Vom face tot posibilul să satisfacem necesitățile tuturor locuitorilor municipiului”, a declarat edilul.

În total, pe rutele din capitală sunt puse în circulație 15 autobuze noi ISUZU, din lotul celor 100 de unități achiziționate de municipalitate în anul curent.

Celelalte 10 autobuze ISUZU completează a numărul de unități pe rutele nr. 5 (bd. Cuza Vodă – str. Bucovinei), nr. 19 Valea Crucii – bd. Moscova) și nr. 26 (str. L. Deleanu  – Str. Doina), unde se atestă insuficiență mai mare de transport.

Restul unităților urmează să ajungă în Parcul Urban de Autobuze până la sfârșitul anului, conform contractului de achiziționare.

De menționat că alte 23 de autobuze cu parcurs de model MAN, VOLVO și VDL, la fel achiziționate în acest an, circulă deja pe majoritatea rutelor din suburbiile Chișinăului : nr. 2, nr. 4, nr. 5, nr. 9, nr. 11, nr. 16, nr. 18, nr. 19, nr. 23, nr. 26, nr. 28, nr. 31, nr. 33, nr. 39, nr. 46, nr. 47, nr. 48, etc.

Săptămâna trecută au fost recepționate încă 10 autobuze de model VDL, care în prezent sunt supuse  procedurilor de verificări tehnice, pentru a fi scoase în circulație în cel mai scurt timp. Iar în lunile octombrie și noiembrie curent urmează să ajungă la Chișinău ultimele 20 de unități de transport de model VDL din lotul celor 58 autobuze cu parcurs, procurate de municipalitate.

Amintim că Primăria municipiului Chișinău a achiziționat în anul curent  100 de autobuze noi ISUZU  și 58 autobuze cu parcurs de model MAN, VOLVO și VDL, destinate rutelor din capitală și din suburbiile acesteia.

La fel, municipalitatea a contractat în acest an 60 de troleibuze, care au fost deja distribuite pe rute, iar în viitorul apropiat urmează un nou contract, în baza obligațiunilor municipale, pentru alte 20 de troleibuze. În total, în anul curent au fost contractate 240 de unități de transport.