×

Primele 5 autobuze noi ISUZU au fost puse în circulație pe rutele capitalei

Primele 5 autobuze noi, de model ISUZU, au fost puse de astăzi, 14 august, în circulație, pe rutele capitalei. Acestea vor suplini rutele nr. 5 (bd. Cuza Vodă – str. Bucovinei), nr. 19 (Valea Crucii – bd. Moscova) și nr. 26 (str. L. Deleanu – Str. Doina), unde se atestă insuficiență acută de transport.

Noile unități au trecut toate verificările din punct de vedere tehnic, conform prevederilor legale și au fost înmatriculate, astfel că sunt gata pentru punerea în circulație.

Autobuzele fac parte din lotul de 100 de unități noi ISUZU, achiziționate de municipalitate la începutul lunii iulie curent, costul total al acestora fiind de circa 12,5 milioane de euro. Conform contractului, tot lotul urmează să ajungă la Chișinău până la finele anului 2021, unitățile de transport fiind livrate etapizat. Primele 5 autobuze au fost recepționate de către Î.M. Parcul Urban de Autobuze la sfârșitul lunii trecute, iar pe parcursul lunii august vor ajunge alte 28 unități.

Autobuzele corespund celor mai înalte standarde de calitate, fiind dotate inclusiv cu sistem de aer condiționat, camere de supraveghere în interior și exterior, podea joasă cu platformă retractabilă, pentru a asigura o deplasare confortabilă tuturor călătorilor. Termenul de garanție este de 6,5 ani, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța acestora.

Amintim, că Primăria a achiziționat în anul curent și un lot de 58 autobuze cu parcurs, de model MAN, VOLVO și VDL, din Norvegia și Olanda, destinate suburbiilor capitalei. 28 dintre acestea au fost deja recepționate, 10 fiind distribuite pe rute. La sfârșitul lunii august urmează să fie livrată următoarea partidă de unități de transport. Toate unitățile sunt supuse testării tehnice, înainte de a fi repartizate pe rutele municipale.

De menționat, ca până la procurarea loturilor respective, Parcul Urban de Autobuze avea în balanța sa 125 unități de transport, doar 53 dintre acestea fiind în stare satisfăcătoare, iar 15 scoase din folosință. Acestea urmează a fi înlocuite treptat cu unitățile noi achiziționate.