×

Pregătiri pentru noul an școlar: Drumarii antrenați în lucrările de reabilitare și amenajare a acceselor către instituțiile educaționale

Către 1 septembrie, curent, vor fi reparate accesele către instituțiile educaționale, aplicate marcajele la trecerile pietonale din preajma acestora și instalate indicatoarele rutiere, pentru a crea condiții sigure de deplasare pentru copii. Despre aceasta a declarat Vitalie Mihalache, șef interimar al Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație (DGTPCC), în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei, de luni, 16 iunie.

Potrivit lui, pe parcursul săptămânii trecute a fost aplicat marcaj rutier în preajma instituțiilor de învățământ din sectoarele Botanica, Centru și Buiucani. Alte lucrări de marcare au fost efectuate pe bd. Gr. Vieru, str. G. Botanica, str L.Bîcului și str. M. Kogalniceanu. În total, a fost aplicat marcaj pe o suprafață de peste 2 mii m².

Totodată, continuă lucrările de reparație și întreținere curentă a drumurilor, conform priorităților. „DGTPCC, Î.M Regia „Exdrupo” și agenții economici contractați depun eforturi maxime la realizarea lucrărilor stabilite ca prioritare de către municipalitate. Avem un volum sporit de lucrări în executare în toate sectoarele și atragem atenția tuturor problemelor care apar pe parcurs”, a menționat Mihalache.

Astfel, pe str. V. Belinski, tronsonul cuprins între străzile I. Pelivan și I. Creangă, până în prezent au fost schimbate bordurile vechi, frezat betonul asfaltic uzat, s-a intervenit la straturile de fundație, unde au fost depistate cedări, au fost amenajate trotuarele, reparată rețeaua de canalizare pluvială, iar săptămâna trecută a fost așternut asfaltul cald. În continuare, se va lucra la racordările cu străzile adiacente. În total, pe strada V. Belinski au fost reabilitați peste 7000 m² de carosabil și 2700 m² de trotuare.

Pe strada I. Creangă, lucrările de reparație se desfășoară pe tronsonul bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. E. Coca, unde are loc asfaltarea cu ultimul strat. De asemenea, se intervine la rețeaua de canalizare în preajma Parcului Dendrologic.

La solicitarea primarului general, Ion Ceban, către 1 septembrie curent, partea carosabilă urmează a fi pregătită pentru accesul transportului public și al automobilelor, aplicându-se și marcajul rutier temporar. În paralel, vor fi executate celelalte lucrări, conform proiectului de reabilitare a străzii, al cărui termen de realizare este până în martie 2022.

Lucrări de reparaţie şi întreţinere a infrastructurii căilor de comunicaţie au fost efectuate, pe parcursul săptămânii trecute, și pe str. Industrială, bd. Gagarin, str. P. Halippa, bd. D. Cantemir, str. Ismail, bd. Negruzzi, str. Lacului, bd. Renașterii, bd. Cuza Vodă, bd. M. cel Bătran, str. N. Sulac, com. Tințăreni, str. Morii, str. Pruncul, str. Varșovia, șos. Muncești.

Canalizarea pluvială a fost reparată sau curățată pe străzile: Uzinelor, Zelinski, Fîntînilor, I. Creangă, Belinski, Ștefan cel Mare și Sfânt, I. Ganea, râul Durlești.