×

Lucrările privind reparaţia şi întreţinerea infrastructurii rutiere sunt în plină desfășurare

În perioada 01 iunie – 17 iulie, curent, au fost desfășurate lucrări de reparație curentă și lichidare a situațiilor de avariere pe străzile capitalei, fiind asfaltați circa 28 mii m² de carosabil, prin metoda de frezare, asfaltare și plombare a porțiunilor degradate, precum și prin metoda de injectare în volum de 8900 m². În perioada de referință, a fost aplicat marcajul rutier, inclusiv pe trecerile pietonale, pe o suprafață de peste 15 mii m².

O informație în acest sens, a fost prezentată luni, în cadrul ședinței operative a Primăriei, de către Vitalie Mihalache, șef-interimar al Direcției transport public și căi de comunicație. Potrivit lui, la lucrările de aplicare a marcajelor rutiere, pe lângă, Î.M. „Regia Exdrupo” a mai fost antrenată o companie, pentru a reuși executarea lucrărilor în timp util. La fel s-a procedat și cu proiectul „Curți de bloc confortabile”, în cadrul căruia sunt implicate, în fiecare sector a municipiului Chișinău, companii separate, cu scopul de a urgenta și finaliza lucrările.

Totodată, în perioada de referință, s-au executat lucrări de reparație pe următoarele adrese: str. I. Inclueț, nodul rutier din Calea Basarabiei – str. Lunca Bâcului, str. Teilor și str. V. Belinski (amenajarea bordurilor și asfaltarea în binder), precum și reabilitarea trotuarelor pe str. N. Titulescu, 8, bd. Mircea cel Bătrân (aleea pietonală).

În același timp, continuă lucrările de reparație capitală a străzii Ion Creangă. Pe parcursul săptămânii trecute au fost executate lucrări de așternere a ultimului strat de asfalt (uzură), pe tronsonul str. V. Belinski și str. Alba Iulia, precum și în zona sensului giratoriu de la Piața Unii Principatelor, pe o suprafață de 9600 m².

La fel, a mai spus Mihalache, continuă executarea lucrărilor de reparație a sistemului de iluminat, atât stradal, cât și în curțile blocurilor. O atenție sporită se acordă sesizărilor de pe platforma eu.chisinau.md, până în prezent reacționându-se la 15 plângeri. Lucrările asupra acestor obiecte au implicat un buget de aproximativ 500 mii de lei.