×

Elevii vor circula cu transportul public în regim obișnuit

Începând cu ziua de miercuri, 8 septembrie, serviciul de transport public dedicat elevilor și cadrelor didactice pentru deplasarea către instituțiile de învățământ, va fi retras.

Amintim că, odată cu începerea noului an școlar, fiecare al patrulea troleibuz de pe rutele nr. 2, 8, 10, 12, 22 și 25 a fost destinat exclusiv pentru transportarea copiilor, persoanelor care îi însoțesc, dar și a cadrelor didactice spre școli şi grădinițe.

În urma unei monitorizări a fluxului de pasageri, efectuată de Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație (DGTPCC) pe parcursul săptămânii trecute, s-a constatat că transportul dedicat elevilor este unul mai puțin solicitat și valorificat, în comparație cu transportul de pasageri în regim obișnuit. 

Astfel, începând cu ziua de miercuri, unitățile de transport vor fi repuse în serviciul tuturor pasagerilor, fapt care va permite reducerea supraîncărcării acestora în orele de vârf.

 Menționăm că, la necesitate, Primăria municipiului Chișinău își rezervă dreptul de a interveni cu modificări. Totodată, vă informăm că în paralel se examinează posibilitățile de suplinire a unor rute cu unități de transport adiționale.