×

Continuă lucrările de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere

În perioada 19-25 iulie 2021, au fost executate lucrări de reparație și întreţinere curentă a infrastructurii rutiere în toate sectoarele municipiului Chişinău.

În cadrul ședinței operative a Primăriei de luni, 26 iulie, Vitalie Mihalache, șef interimar al Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație (DGTPCC)   a comunicat că au fost finalizate lucrările la Nodul rutier Calea Basarabiei. Potrivit lui, Î.M. Regia „Exdrupo” a executat lucrările pe o suprafață totală de 20 mii m², depunând efort maxim la finalizarea asfaltării și îmbunătățirii sistemului pluvial, pentru a evita inundațiile în această zonă.

De asemenea, în zilele de weekend a fost aplicat marcaj pentru benzile dedicate transportului de rută pe străzile A. Pușkin, Gr. Vieru, și Mitropolit Bănulescu-Bodoni.

Pentru a evita denivelările pe suprafața asfaltică, au fost executate lucrări de stropire a străzilor, iar pe timp de noapte s-a lucrat la spălarea carosabilului de către autospecialele Î.M. Regia „Exdrupo.

Totodată, în perioada de referință au fost efectuate lucrări de frezare a betonului asfaltic uzat pe străzile Grenoble și Miorița, urmând să înceapă asfaltarea.

Pe parcursul săptămânii precedente au fost executate lucrări de reparație a iluminatului de către ÎM REI „Lumteh”. Locatarii a 60 de case de locuit de pe strada Petricani au beneficiat de reparația sistemului de iluminat stradal, fiind montați 8 piloni noi din beton armat, 1300 m cablu torsadat și 36 felinare LED.

În săptămâna curentă serviciile municipale de profil vor continua lucrările în toate sectoarele municipiului. Astfel, sunt preconizate lucrări de asfaltare și plombare cu beton asfaltic cald pe străzile Mioriţa, P. Halippa, V. Belinski, unde au fost reparate şi trotuarele. În același timp, vor începe lucrările de pozare a asfaltului pe partea carosabilă a străzii V. Belinski și aplicarea betonului asfaltic cald pe mai multe străzi din comuna Țînţăreni, Anenii Noi.

Alte lucrări vor fi efectuate pe bd. Renașterii, str. Kiev și bd. Dacia. Urmează a fi finalizate lucrările pe Aleea Mircea cel Bătrîn, unde se amenajează câteva accese și treceri pietonale.

O atenție sporită va fi acordată aplicării marcajului rutier şi reînnoirii trecerilor de pietoni în preajma instituţiilor de învăţământ.